Welk papier kies ik nu best?

Wat wil je bereiken met jou drukwerk?

Daar denk je best even over na bij het maken van een papierkeuze.  Maar waarom nu precies?  Papier vertelt over de functie van het product, het gevoel en kwaliteit.

 • Mijn uitnodiging moet indruk maken:
  Kies een stevig papier die past bij de stijl van de uitnodiging;
 • Foto’s moeten mooi tot zijn recht komen:
  Een glad papier waarop de kleinste details mooi tot uiting komen is hier de perfecte keuze.  Te ruw papier slorpt te fijne details op;
 • Een badge die tegen een stootje moet kunnen:
  Kies voor weerbestendig papier dat eventueel niet kan scheuren;
 • Een goedkope mailing:
  Best niet te dik papier kiezen mbt posttarieven.

 

Welke verwerking is er achteraf?

Zo geven gestructureerde papieren problemen bij laserprint.  Test voor alle veiligheid vooraf met enkele stalen die we u graag ter beschikking stellen.  Zeker bij grotere oplagen voorkom je op die manier narigheden.

 

Welke drukprocedure kies je nu best?

De meest courante technieken zijn digitaal en offset drukwerk.  Ieder heeft zo zijn voor en nadelen.  Digitaal drukwerk is zeer flexibel in personalisatie en uiterst geschikt voor kleine oplages.  Offset drukwerk daarentegen biedt heel wat meer mogelijkheden op kwalitatief vlak.  Denk vooraf goed na over je papierkeuze en je ontwerp zodat deze uiteindelijk een mooi geheel vormen.  Zo krijg je achteraf niet alleen een goed gevoel, maar vermijd je ook allerlei problemen doordat je ontwerp niet geoptimaliseerd is voor je papierkeuze.

 

Kies voor een economische & ecologische oplossing

Als je kiest voor zwaar papier wil dat niet altijd zeggen dat je kaarten stijver zullen aanvoelen.  Er bestaan papiersoorten die minder zwaar zijn en toch stijver aanvoelen.

 

Wil je het perfecte papier voor jou drukwerk?

Wij zijn experts in papierkeuze!  Kom even langs en laat ons jou overtuigen waarom.   Contacteer ons op 014 32 12 18 of vul het contactformulier in!

  Firma

  Uw naam

  Adres

  Gemeente

  Telefoon

  Uw email

  Omschrijving van drukwerk/website

  Oplage

  Opmaak

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden

  Comments are closed.